5 grunner til at hunder og katter er kjøttetere

HVORFOR DEFINERER VI HUNDER OG KATTER SOM KJØTTETERE?

Selv om kattene og hundene våre har utviklet seg fra sine ville forfedre til våre kjærlige kjæledyr, er mye av anatomien deres fremdeles den samme. Afrikanske villkatter og ulver, forfedrene til henholdsvis kattene og hundene våre, hadde en kjøttbasert diett som ivaretok ernæringsbehovet deres. Fra et fysiologisk og anatomisk ståsted kan vi si at katter og hunder fremdeles er kjøttetere.

 

 

5 GRUNNER TIL AT HUNDER OG KATTER ER KJØTTETERE..

1. KORT OG ENKELT TARMSYSTEM
Sur PH i magen bryter maten raskt ned og gjør proteiner og fett raskt tilgjengelig for fordøyelse.

2. INGEN AMYLASE I SPYTTET
For mye karbohydrater i fôret vil føre til at bukspyttkjertelen blir overarbeidet.

3. VERTIKAL BEVEGELSE I KJEVEN OG SPISSE TENNER
For å rive/kutte av kjøttstykker, for så å svelge de (minimal tygging).

4. PROTEIN OG FETT SOM ENERGIKILDE
Bruker ikke karbohydrater som primær energikilde (Glukoneogenesen, stoffskifteprosess).

5. OVERVEKT OG DIABETES
Konsekvensene av for mye karbohydrater gjør at det lagres som fett. 

 

PROTEINKILDER AV HØY KVALITET 
Alle Natural & Delicious-fôrene benytter en av disse proteinkildene som hovedingrediens: kylling, lam, villsvin, hjort eller fisk. Mange av produktene våre inneholder også egg. Alt kjøttet vi benytter er ferskt slaktet og fritt for antibiotika, hormontilskudd og konserveringsmidler. Vi benytter heller aldri animalske biprodukter i fôrene våre.

Kyllingen vi benytter er fersk og kommer fra italienske gårder som leverer frittgående kylling og fôrer kyllingen på GMO-frie dietter. Vi benytter aldri deler av dyret med lav kvalitet i fôret vårt, som fjær, nebb, bein osv. for å sikre at fôret har høy biologisk verdi og at det har en fordøyelige på 95 %.

Lammet vi benytter kommer fra New Zealand. Vi valgte lam som en proteinkilde på grunn av det høye innholdet av essensielle fettsyrer, samt linolensyrer som hemmer dannelsen av kreftceller og det sunne forholdet mellom fett og kjøtt sammenlignet med andre røde kjøttalternativer.
Vi henter villsvinkjøttet fra halvville flokker i Toscana og Umbria. Dette er ikke en vanlig ingrediens i katte- og hundefôr, men vi valgte denne råvaren på grunn av den høye biologiske verdien.  

Fiskesortene vi benytter er torsk og sild. Begge sortene fanges fra vill tilstand og blir ikke hentet fra oppdrettsanlegg. Resultatet er fisk av høy kvalitet med lave verdier av klorid.

På samme måte som kyllingen er alle eggene vi benytter også fra Italia. Vi transporterer de ferske eggene til fabrikkene våre, hvor de omdannes til et pulver gjennom en tørkeprosess. Denne fremgangsmåten garanterer at næringsstoffene bevares.

For å sikre riktig balanse av essensielle aminosyrer tilføyer vi taurin, metionin, lysin og cysteine i noen av fôrene våre. Tilføyelsen av disse aminosyrene bidrar til å øke den biologiske verdien til proteinet i fôret for å imøtekomme de spesifikke behovene til hver art og rase.