Quevedo Dog Pro hundefrisør

I slutten av februar ble vi kjent med Hugo, som driver hundesalongen Quevedo Dog Pro, en mann med stor kjærlighet for de firbeinte. Til daglig jobber Hugo i sin egen salong og har over 40 års erfaring som hundefrisør og profesjonell utstillingshandler. Når Hugo ikke er på jobb jobber han som handler på europeiske utstillinger eller med sitt oppdrett. Hugo har også kurs i handling/frisering både i Norge og Europa. Her er hans historie og opplevelse med Farmina:

I believe on what I do and do my best to make it possible

- Hugo Quevedo 

Tidligere bodde Hugo i Italia sammen med sin kone Francesca og deres ti ruhårede Fox Terriere, et par Kerry Blue Terriere og to Irske ulvehunder. Der ble de kjent med Farmina og de merket fort resultater på sine hunder. Hugo flyttet deretter til  Norge, mens Francesca og hundene ble igjen i Italia .Først nylig flyttet Francesca og hundene etter, og når de fikk nyss i at Farmina skulle lanseres også her, ble det mottatt med stor entusiasme.

"Hundene som bor hos oss er ute og løper hele dagen, de er og med på lange turer og vi bruker mye tid på å vedlikeholde deres fysiske kondisjon, dette er en forutsetning for å stille på utstilling og oppnå gode resultater. Disse hundene bruker store mengder energi og det er da viktig at de har et godt fôr som gir de overskuddet og bygger muskulaturen korrekt".

Francesca som og har vært profesjonell handler i snart 30 år, er og av den oppfatningen at hva du fôrer hundene med er første byggekloss for et sunt og godt fungerende hundeliv.

Videre forteller Hugo med stor iver om sitt liv i hundeverdenen, ikke bare her i Norge, men fra starten i Peru og reisen til Norge. Hugo har vært innom en del raser og oppnådd svært gode resultater. I dag har de oppdrett av både ruhåret Fox Terrier og Irsk Ulvehund.

"Nå jobber vi mest med oppdrettet vårt og salongen, Francesca arbeider med hundene, mens jeg driver salongen og holder seminarer om grooming og handling. For oss som groomere, handlere og oppdrettere så vet vi at du kan bare fikse så mye på utsiden, mens den ekte skjønnheten kommer fra innsiden. Ved riktig ernæring vil enhver hund ha et bedre utgangspunkt – ja du kan sammenligne det som en krysning mellom en skjønnhetsdronning og en toppidrettsutøver", smiler Hugo.

Ved dette så forteller Hugo om forskjellige fôrmerker og deres erfaringer fra disse, noen var gode og andre var ikke like gode. Vi er begge enige om at det ikke kun finnes en diett som passer for alle hunder der ute, men at man skal etterstrebe det å finne den dietten som gir hunden det optimale for dens behov. Hvis hunden ikke får det den trenger igjennom ernæringen så vil den heller ikke kunne yte optimalt.

"Å være en utstillingshund er ofte en krevende og stressende jobb for den firbeinte, det virker kanskje ikke slik på individene, men en utstillingshund må gjennom hardt arbeid for å nå til toppen. Opptrening i ringen, groomingen og den fysiske treningen for å holde kondisjonen er faktorer som er avgjørende".

Hugo har selv jobbet i fôrbransjen mens han bodde i Peru. På den tiden han jobbet der var kunnskapen om ernæring på hund en helt annen enn den vi har i dag, og det er sant som han forteller, hva dine foreldre spiste er ofte noe ulikt det man selv spiser i dag. I dag spiser deres hunder Pumpkin serien med codfish&orange fra Farmina.

"Det morsomme var at vi så resultater allerede etter to uker", forteller Hugo. "Alle hundene spiser det samme og magen er super, pelskvaliteten og yteevnen er og topp. Dessverre så ser vi at hunder har som vi mennesker utviklet noen «livsstilssykdommer» ved å bo sammen med mennesker og gjennom oppdrett". Han forteller at kornfrie dietter er nok veien for hans hunder og føler dette samsvarer med hans kunnskap på hund.

Hugo oppsummerer med:" En lang historie i få ord, vårt liv er dedikert til våre hunder og i våres hunders resultater så vi vil ha hundene våre i perfekt kondisjon og dette starter med riktig ernæring".

Vi gleder oss til å følge Hugo og Francesca videre med deres oppdrett!